Weddings

WEDDING MENU OFFER 2020 FOR PLN 200 / PERSON

Restaurant Ordo at the Castle in Nidzica – wedding offer – PLN 200 per person

Information on the organization of the Wedding:

The price includes:
– room rental
– basic table decoration (white tablecloths, plates, cutlery, tablecloth compositions)
– waiter service
– room for the bride and groom – FREE!
– welcome with bread and salt
– Champagne lamp for spouses and guests
– free parking
– extensive menu

ATTENTION

– the price does not include: alcohol and cake (of course, we can advise you on a good confectionery offer)
– we do not offer guest transport (we can provide the telephone number of the transport company with which we cooperate)
– organization of corrections for an additional fee.

The wedding party starts at your appointed time and ends at 5.00 the next day.

In the case of children (up to 2 years old) we do not charge a fee due to the lack of benefits.

Children up to 12 years pay 100 PLN / child.
On request, we include vegetarian, vegan and other food options.
For dates other than Saturday – discount.
Changes are possible in the menu.

ORDO restaurant in the  Castle in Nidzica

Present the wedding menu offer for 2022 for 280 PLN / Person

Obiad:

Zupa (1 do wyboru):
– rosół z makaronem
– krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
– krem szpinakowy z migdałami

Danie główne (2 do wyboru):

– polędwiczki wieprzowe faszerowane suszonymi pomidorami
na sosie miodowo-musztardowym
– rolada wieprzowa faszerowana kurczakiem w sosie grzybowym
– filet z indyka w sosie migdałowym
– schab w sosie z błękitnym

Zimna płyta:
– półmisek mięs pieczonych
– tatar pod osłonką cebulki i kaparów
– galaretki drobiowe i wieprzowe
– galantyna z kurczaka
– śledzie na trzy sposoby (w śmietanie, w oleju, po kaszubsku)
– dwa rodzaje sałatek (do wyboru: jarzynowa, pieczarkowa, gyros z grillowanym kurczakiem)
– półmisek wiosenny
– pikle

I Danie gorące (1 do wyboru):
– pieczeń rycerska w sosie węgierskim podana z makaronem i kurkami
– grillowane udko faszerowane mięsem i warzywami podawane z
młodymi ziemniaczkami i sosem grzybowym

II Danie gorące (1 do wyboru):
– pieczeń husarska z kluskami śląskimi i ćwikłą
– kotlet „Komtura” z ziemniakami pieczonymi i czerwoną kapustą

III Danie gorące (1 do wyboru):
– sakiewka Mnicha na sosie grzybowym
– zrazik wieprzowy w doborowym towarzystwie .

IV Danie gorące (1 do wyboru):
– barszcz czerwony z pasztecikiem
– żurek staropolski z okrasą

Słodki stół :

– trzy rodzaje ciasta do wyboru ( sernik, szarlotka, owocowe na biszkopcie, marchewkowe, tofii, porzeczkowe ).

Napoje: kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna nielimitowane (bez                    napoi gazowanych)

ORDO restaurant in the  Castle in Nidzica

Present the wedding menu offer for 2022 for 320 PLN / Person

I danie (1 danie do wyboru):
– domowy rosół z makaronem lub pierożkami
– krem borowikowy z grzankami
– krem z brokułów w towarzystwie groszku ptysiowego

II danie (podawane na półmiskach 2 porcje mięsa na osobę,
4 rodzaje do wyboru):
– rolada wołowa nadziewana lub pieczeń wołowa
– pieczona noga z królika pod pierzynką blanszowanych warzyw (tylna)
– filet z kurczaka w otulinie pistacji i migał
– kieszonki drobiowe faszerowane szpinakiem i serem feta
– karczek szpikowany czosnkiem
– rolada wieprzowa śpiąca na sałacie z rukolii
– zakręcony zraz wieprzowy nadziewany warzywami
– leniwy lin pływający w śmietanie
– szczupak pod pierzynką porową

Sosy (2 do wyboru):
– pieczeniowy ciemny
– pieczeniowy jasny
– pieczarkowy
– borowikowy

Dodatki do dania głównego (2 propozycje do wyboru):
– kluski śląskie
– ziemniaki z koperkiem
– pieczone ziemniaki
– frytki

Surówki (3 do wyboru):
– kapusta biała
– kapusta czerwona
– surówka z selera z rodzynkami
– buraczki z cebulą
– surówka z kapusty pekińskiej
– mizeria
– bukiet warzyw gotowanych

Zimna płyta serwowana na stole (4 do wyboru):
– deska mięs pieczonych ( karczek, schab, pasztet, boczek)
– deska serów
– tymbaliki drobiowe
– pomidor z mozzarellą
– nadziewane roladki z szynki

Serwowane na bufecie (5 do wyboru):
– nadziewane roladki z szynki z musem chrzanowym
– tatar wołowy
– jajka faszerowane(3 rodzaje)
– roladki szpinakowe nadziewane łososiem z serkiem chrzanowym lub babeczki z łososiem
– śledź w oleju
– śledź w śmietanie
– wariacja koreczkowa
– galaretka wieprzowa

– rybka w otulinie paprykowo – cebulowej

Sałatki (3 do wyboru):
– sałatka grecka
– sałatka z kurczakiem wędzonym, makaronem, kukurydzą i papryką
– sałatka jarzynowa tradycyjna
– sałatka z brokułów
– sałatka po królewsku
– sałatka gyros

I Kolacja (1 propozycja do wyboru):
– łosoś podawany z bukietem warzyw i puszystym dipem czosnkowym
– wściekły karczek z tabasco i pieczarkami podany z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej
– zwariowany szaszłyk wieprzowy z kolorowym ryżem i surówką z sałaty lodowej
– zupa po myśliwsku z dziczyzny

II Kolacja (1 propozycja do wyboru):
– udko faszerowane z frytkami i surówką
– bogracz wołowy
– chrupiące skrzydełka z ryżem i surówką z warzyw sezonowych
– zupa gulaszowa

III kolacja (1 propozycja do wyboru):
– barszcz czerwony podany z krokietem lub pasztecikiem z nadzieniem mięsnym lub z kapustą i grzybami
– gulasz z plackiem z gotowanych ziemniaków i surówką z marchwi i jabłka
– żurek
– flaki

Przykładowe wegetariańskie propozycje:

– panierowany camembert,
– canneloni ze szpinakiem,
– warzywne szaszłyki,
– warzywa faszerowane,
– zapiekanki jarzynowe,
– placki ziemniaczane
– grillowane plastry cukinii,
– sałatki warzywne i owocowe.
– pierogi z ciecierzycą lub kaszą

Słodki stół (3 rodzaje ciasta do wyboru):
– sernik po królewsku
– szarlotka
– puszysty sernik
– tiramisu
– toffi
– babeczki
– owoce sezonowe
– kawa
– herbata

Soki owocowe, woda mineralna z cytryną i miętą serwowana na stole nielimitowana (bez napoi gazowanych)
Tort we własnym zakresie

Poprawiny:
Obiad (1 rodzaj mięsa do wyboru plus menu z dnia poprzedniego):
– pieczeń z karczku z kluskami śląskimi i surówka
– kotlet de volaille z ziemniakami z koprem i surówka
– schabowy z frytkami i surówka

Cena za poprawiny 70 zł

Wiejski stół około 1200zł-100ozł
Koszt wynajęcia pokoju w hotelu na Zamku – do uzgodnienia

Contact to place orders:
landline: 89-519-05-00
Mobile: 661-093-462
e-mail address:

We cordially invite you!