Kolacja bufetowa – lunch serwowany
KOLACJA BUFETOWA
Propozycja 1 – 155 zł/os:
– gołąbki z ryżem w sosie koperkowym
– uda z kurczaka nadziewane podane z musem ziołowym
– pulpety z białej ryby podane na szpinaku w śmietanie
– ziemniaki pieczone
– kopytka
– deska mięs pieczonych
– deska serów
– matias w zalewie octowej
– sałatka z grillowanym kurczakiem
– pomidory z mozzarellą
– marynaty
– pieczywo
– napoje gorące, soki, wodą
Propozycja 2 – 200 zł/os:
– zupa z białych warzyw
– pieczony pstrąg z zielonymi warzywami
– babka ziemniaczana
– wieprzowina duszona z cebulką
– bitki wołowe podane z sosem myśliwskim
– kluski śląskie
– tatar z łososia
– pasztet domowy z żurawiną
– galaretka drobiowa
– sałatka ziemniaczana
– sałatka ze szpinakiem
– warzywa sezonowe
– pieczywo
– napoje gorące, soki woda z cytryną
Propozycja 3 – 240 zł/os:
– krem z pomidorów na ostro z bazylią
– pieczony sandacz podany na risotto z grzybami
– cannelloni ze szpinakiem , serem pleśniowym pod beszamelem
– pierogi z mięsem z kaczki
– tatar z polędwicy wołowej
– sałatka z wędzonym pstrągiem, ogórkiem i ziołowym dressingiem
– sałatka wiosenna
– rolada z kurczaka
– deska serów
– śledzik pod kołderką
– capresse z ziołowym pesto i prażonymi migdałami
– pieczywo
– napoje gorące, soki , woda z cytryną
Desery (2 do wyboru do wybranej propozycji):
– ciasto drożdżowe z kruszonką 10 zł
– szarlotka Pani Hani 20 zł
– sernik po królewsku 15 zł
– ciasto zamkowego wypieku 15 zł
– ciasto marchewkowe 15 zł
– mus czekoladowy z karmelizowanymi wiśniami 16 zł
LUNCH SERWOWANY
Propozycja 1 – 35 zł/os:
– zupa wiosenna
– makaron ze szpinakiem i kawałkami kurczaka na białym winie, pod kołderką sera
– woda mineralna
Propozycja 2 – 45 zł/os:
– zupa krem z białych warzyw
– zrazy wieprzowe, kluski śląskie, mix sałat z dipem czosnkowym
– woda mineralna
Propozycja 3 – 40 zł/os:
– rosół z kury z domowym makaronem
– kotlet schabowy, opiekane ziemniaki , ogórki świeże podane z octem balsamicznym
– woda mineralna
Propozycja 4 – 45 zł/os:
– krupnik na gęsinie z ziemniakami i kaszą pęczak
– rolada z kury z puree ziemniaczanym, marchewka z sezamem
– kompot z owoców
Propozycja 5 -45 zł/os:
– krem z pieczonych pomidorów
– karczek w sosie z zielonym pieprzem ,kopytka, buraczki zasmażane w plastrach
– kompot
Propozycja 6 – 50 zł/os:
– żur na białej kiełbasie podany z jajem
– polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym, ziemniaki z koprem, fasolka z ciecierzycą
– woda mineralna
Propozycja 7 – 60 zł/os:
– krem z zielonych warzyw podany z grzanką
– stek z łososia podany na sosie maślanym, kasza kuskus , warzywa na parze
– kompot z suszu