Wesela
OFERTA MENU WESELA 2022
Cena obejmuje:
– wynajem sali
– podstawową dekorację stołów (białe obrusy, talerze, sztućce, kompozycje serwet, )
– obsługę kelnerską
– pokój dla Państwa Młodych – GRATIS !
– przywitanie chlebem i solą
– lampka szampana dla Małżonków i gości
– bezpłatny parking
– bogate menu
UWAGA!
w cenie nie został uwzględniony: alkohol, oraz tort (oczywiście, możemy doradzić dobrą ofertę cukierniczą)
– nie oferujemy transportu gości (możemy udostępnić nr telefonu do firmy przewozowej, z którą współpracujemy)
– organizacja poprawin za dodatkową opłatą
Przyjęcie weselne rozpoczyna się o wyznaczonej przez Państwa godzinie, kończy się o godzinie 5.00 dnia następnego.
W przypadku dzieci (do lat 2) nie pobieramy opłaty, w związku z brakiem świadczeń.
Dzieci do lat 12 płatne 100zł/dziecko.
Na życzenie uwzględniamy menu wegetariańskie, wegańskie, inne opcje żywieniowe.
Przy terminach dotyczących innego dnia niż sobota- rabat.
W menu możliwe są zmiany.
Restauracja ORDO na Zamku w Nidzicy
Przedstawia ofertę menu weselnego na 2022 rok za cenę 280zł/osoba
Obiad:
Zupa (1 do wyboru):
– rosół z makaronem
– krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
– krem szpinakowy z migdałami
Danie główne (2 do wyboru):
– polędwiczki wieprzowe faszerowane suszonymi pomidorami
na sosie miodowo-musztardowym
– rolada wieprzowa faszerowana kurczakiem w sosie grzybowym
– filet z indyka w sosie migdałowym
– schab w sosie z błękitnym
Zimna płyta:
– półmisek mięs pieczonych
– tatar pod osłonką cebulki i kaparów
– galaretki drobiowe i wieprzowe
– galantyna z kurczaka
– śledzie na trzy sposoby (w śmietanie, w oleju, po kaszubsku)
– dwa rodzaje sałatek (do wyboru: jarzynowa, pieczarkowa, gyros z grillowanym kurczakiem)
– półmisek wiosenny
– pikle
I Danie gorące (1 do wyboru):
– pieczeń rycerska w sosie węgierskim podana z makaronem i kurkami
– grillowane udko faszerowane mięsem i warzywami podawane z
młodymi ziemniaczkami i sosem grzybowym
II Danie gorące (1 do wyboru):
– pieczeń husarska z kluskami śląskimi i ćwikłą
– kotlet „Komtura” z ziemniakami pieczonymi i czerwoną kapustą
III Danie gorące (1 do wyboru):
– sakiewka Mnicha na sosie grzybowym
– zrazik wieprzowy w doborowym towarzystwie .
IV Danie gorące (1 do wyboru):
– barszcz czerwony z pasztecikiem
– żurek staropolski z okrasą
Słodki stół :
– trzy rodzaje ciasta do wyboru ( sernik, szarlotka, owocowe na biszkopcie, marchewkowe, tofii, porzeczkowe ).
Napoje: kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna nielimitowane (bez napoi gazowanych)
Restauracja ORDO na Zamku w Nidzicy
Przedstawia ofertę menu weselnego na 2022 rok za cenę 320zł/osoba
I danie (1 danie do wyboru):
– domowy rosół z makaronem lub pierożkami
– krem borowikowy z grzankami
– krem z brokułów w towarzystwie groszku ptysiowego
II danie (podawane na półmiskach 2 porcje mięsa na osobę,
4 rodzaje do wyboru):
– rolada wołowa nadziewana lub pieczeń wołowa
– pieczona noga z królika pod pierzynką blanszowanych warzyw (tylna)
– filet z kurczaka w otulinie pistacji i migał
– kieszonki drobiowe faszerowane szpinakiem i serem feta
– karczek szpikowany czosnkiem
– rolada wieprzowa śpiąca na sałacie z rukolii
– zakręcony zraz wieprzowy nadziewany warzywami
– leniwy lin pływający w śmietanie
– szczupak pod pierzynką porową
Sosy (2 do wyboru):
– pieczeniowy ciemny
– pieczeniowy jasny
– pieczarkowy
– borowikowy
Dodatki do dania głównego (2 propozycje do wyboru):
– kluski śląskie
– ziemniaki z koperkiem
– pieczone ziemniaki
– frytki
Surówki (3 do wyboru):
– kapusta biała
– kapusta czerwona
– surówka z selera z rodzynkami
– buraczki z cebulą
– surówka z kapusty pekińskiej
– mizeria
– bukiet warzyw gotowanych
Zimna płyta serwowana na stole (4 do wyboru):
– deska mięs pieczonych ( karczek, schab, pasztet, boczek)
– deska serów
– tymbaliki drobiowe
– pomidor z mozzarellą
– nadziewane roladki z szynki
Serwowane na bufecie (5 do wyboru):
– nadziewane roladki z szynki z musem chrzanowym
– tatar wołowy
– jajka faszerowane(3 rodzaje)
– roladki szpinakowe nadziewane łososiem z serkiem chrzanowym lub babeczki z łososiem
– śledź w oleju
– śledź w śmietanie
– wariacja koreczkowa
– galaretka wieprzowa
– rybka w otulinie paprykowo – cebulowej
Sałatki (3 do wyboru):
– sałatka grecka
– sałatka z kurczakiem wędzonym, makaronem, kukurydzą i papryką
– sałatka jarzynowa tradycyjna
– sałatka z brokułów
– sałatka po królewsku
– sałatka gyros
I Kolacja (1 propozycja do wyboru):
– łosoś podawany z bukietem warzyw i puszystym dipem czosnkowym
– wściekły karczek z tabasco i pieczarkami podany z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej
– zwariowany szaszłyk wieprzowy z kolorowym ryżem i surówką z sałaty lodowej
– zupa po myśliwsku z dziczyzny
II Kolacja (1 propozycja do wyboru):
– udko faszerowane z frytkami i surówką
– bogracz wołowy
– chrupiące skrzydełka z ryżem i surówką z warzyw sezonowych
– zupa gulaszowa
III kolacja (1 propozycja do wyboru):
– barszcz czerwony podany z krokietem lub pasztecikiem z nadzieniem mięsnym lub z kapustą i grzybami
– gulasz z plackiem z gotowanych ziemniaków i surówką z marchwi i jabłka
– żurek
– flaki
Przykładowe wegetariańskie propozycje:
– panierowany camembert,
– canneloni ze szpinakiem,
– warzywne szaszłyki,
– warzywa faszerowane,
– zapiekanki jarzynowe,
– placki ziemniaczane
– grillowane plastry cukinii,
– sałatki warzywne i owocowe.
– pierogi z ciecierzycą lub kaszą
Słodki stół (3 rodzaje ciasta do wyboru):
– sernik po królewsku
– szarlotka
– puszysty sernik
– tiramisu
– toffi
– babeczki
– owoce sezonowe
– kawa
– herbata
Soki owocowe, woda mineralna z cytryną i miętą serwowana na stole nielimitowana (bez napoi gazowanych)
Tort we własnym zakresie
Poprawiny:
Obiad (1 rodzaj mięsa do wyboru plus menu z dnia poprzedniego):
– pieczeń z karczku z kluskami śląskimi i surówka
– kotlet de volaille z ziemniakami z koprem i surówka
– schabowy z frytkami i surówka
Cena za poprawiny 70 zł
Wiejski stół około 1200zł-100ozł
Koszt wynajęcia pokoju w hotelu na Zamku – do uzgodnienia
Kontakt w celu składania zamówień:
telefon stacjonarny: 89-519-05-00
telefon komórkowy: 661-093-462
adres e-mail:
Zapraszamy serdecznie!