Urodziny i imieniny

MENU 60 ZŁ – OKOLICZNOŚCIOWE MINI

Zupa (1 do wyboru)

– rosół z domowym makaronem
– krem z białych warzyw z grzankami

Drugie danie (1 do wyboru)

– filet z piersi kurczaka marynowany w musie z pietruszki podany z blanszowaną marchewką, surówką z warzyw sezonowych

– zraz wieprzowy w sosie własnym z kaszą pęczak, buraczki karmelizowane w plastrach na gorąco

SERWIS KAWOWY

– domowe pączusie serowe
– kawa, herbata
– woda mineralna z miętą i cytryną

*dzieci do 12 roku życia -30% i indywidualne menu
*możliwość zmiany dań dla wegan i wegetarian

MENU 90 ZŁ – OKOLICZNOŚCIOWE

Zimne przekąski (4 do wyboru):

– galaretki drobiowe
– deska pieczonych mięs
– tortilla w trzech odsłonach (szpinak, łosoś, kurczak)
– śledziki
– sałatka Caprese
– sałatka gyros
– ozorki wołowe w galarecie z chmurką chrzanową

Zupa (1 do wyboru):

– krem z sezonowych warzyw
– rosół z makaronem
– krem z pieczonych pomidorów
– zupa z leśnych grzybów

Drugie danie (1 do wyboru):

– filet z piersi kurczaka marynowany w musie z pietruszki podany z blanszowaną marchewką, surówka z warzyw sezonowych,

– zraz wieprzowy w sosie własnym z kaszą pęczak, buraczki karmelizowane w plastrach na gorąco
– pierś z kaczki z kopytkami i modrą kapustą
– sandacz na duszonym porze z kaszą pęczak

SERWIS KAWOWY

Kawa, herbata, soki, woda mineralna z miętą i cytryną
Ciasta (2 do wyboru): marchewkowe, pleśniak, szarlotka, sernik

*dzieci do 12 roku życia -30% i indywidualne menu
*możliwość zmiany dań dla wegan i wegetarian

MENU 120 ZŁ – IMPREZOWE

Zimne przekąski (5 do wyboru):

– galaretki drobiowe
– deska pieczonych mięs
– tortilla w trzech odsłonach (szpinak, łosoś, kurczak)
– śledziki po mazursku
– tatar wołowy
– sałatka Caprese
– sałatka gyros
– ozorki wołowe w galarecie z chmurką chrzanową
– deska wędzonych ryb mazurskich

Zupa (1 do wyboru):

– consomme z kołdunami jagnięcymi
– krem z sezonowych warzyw
– krem z pieczonych pomidorów
– zupa rydzowa
– żur staropolski z białą kiełbasą

Drugie danie (1 do wyboru):

– filet z piersi kurczaka marynowany w musie z pietruszki podany z blanszowaną marchewką, surówka z warzyw sezonowych,

– zraz wieprzowy w sosie własnym z kaszą pęczak, buraczki karmelizowane w plastrach na gorąco
– pierś z kaczki z kopytkami i modrą kapustą
– sandacz na duszonym porze z kaszą pęczak
– sztufada z dzika z opiekanymi ziemniaczkami i konfiturą z jeżyn
– polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu z puree pietruszkowym

Trzecie danie:

– deska klasycznych mieszanych mięs (schabowy, mielony, de volaille)

Dodatki (3 do wyboru):

– opiekane ziemniaczki
– prażona kasza gryczana
– kasza pęczak
– frytki
– warzywa gotowane na parze
– bukiet surówek

 

 

SERWIS KAWOWY

Kawa, herbata
Ciasta (3 do wyboru): marchewkowe, pleśniak, szarlotka, sernik, annasowiec
Soki, woda mineralna z miętą i cytryną

*dzieci do 12 roku życia -30% i indywidualne menu
*możliwość zmiany dań dla wegan i wegetarian

Serdecznie zapraszamy!